Februar 2021: «Skaff meg en tenor!»

Ja, du har helt rett, i denne elleville farsen er både opera og sang et element. Men hovedingrediensene er forviklinger, forføringer, forklaringer og forvekslinger, som seg hør og bør i en farse. Legger vi på en dose med italiensk temperament, kjærlighetsdrama og amerikansk stolthet, har vi noen av strengene vi spiller på i denne velskrevne komedien. Den er skrevet av amerikanske Ken Ludwig, og foregår i en eksklusiv hotellsuite i en amerikansk storby i 1934. Publikum kan følge med i to rom parallelt, der det er hele fem dører å slamre med! Stykket har vunnet mange priser og er spilt på mange store scener i hele verden.

Max og Maggi er kjærester og henholdsvis assistent og datter til operadirektør Saunders. Handlingens utgangspunkt er at han forsøker å sette opp en opera. Vi møter Tito, en verdensberømt tenor, og hans kone Maria. Hotellets pikkolo, sopranen Diana og operaforeningens Julia er viktige brikker når komedien springer ut i all sin prakt.

Stykket skal føres opp i Kongsberg Musikkteater, Sølvsalen,  i februar 2021.

Disse møter du:
Tito Merelli - en verdensberømt tenor: Arve Eig Akervold
Maria Merelli - hans kone: Ellinor Berge
Henry Saunders - direktør for Cleveland Grand Opera Company, og Maggies far: Stein Oddvar Rasmussen

Max - Saunders assistent: Daniel Huseby Solheim
Maggie - direktørens datter og kjæresten til Max: Julie Duangyai
Julia - styreleder i operaforeningen: Nina Søia
Diana - sopran i operaforeningen: Ingvild Russel
Piccolo - hotellets piccolo: Tommy Johansen

Regi: Trond Magne Sandvik

Spilledatoer: Onsdag 10.2, torsdag 11.2, fredag 12.2, lørdag 13.2, torsdag 18.2, fredag 19.2 og lørdag 20.2. Alle dager kl. 19.

Billetter kr. 320 (inkl. gebyr)
(Plassbilletter med smittevernhensyn!)
Gruppebilletter til kr 250,- for grupper på over 10 personer kan bestilles ved å sende epost til post@kongsbergmusikkteater.no.