Februar 2020: «Plaza suite»

lagt inn 14. sep. 2020, 23:43 av Mette Martinsen

Kongsberg Teaterlag setter opp «Plaza Suite», en komedie i tre akter, av Neil Simon.
I luksussuiten 719 på Plaza Hotell i New York blir vi vitner til hva som faktisk foregår innenfor de fire veggene. Komedien består av tre akter med forskjellige historier fra dette rommet. Vi møter et ektepar som skal feire sine 25 år med ekteskap på det samme rommet de oppholdt seg bryllupsnatten. En berømt filmregissør tar kontakt med en gammel flamme som viser seg å ha fulgt med på livet hans i det skjulte. Et foreldrepar prøver på utallige måter å overbevise datteren om at hun må gjennomføre bryllupet sitt.
Begjær, intriger, manglende kommunikasjon, nye elskere, familiekonflikter og store valg i livet er noe av det vi får se i Sølvsalen i februar 2020…

Regi: Morten Løvdal. Regiassistent: Arve Fretheim.
Skuespillere: Thorbjørn Save, Unni Bjertnes Imingen, Lise-Beate Ramberg, Tommy Johansen, Mona Botner Nilsen, Kjersti Vanessa Weeden, Knut Kolberg, Åshild Grande-Berg, Carol Skalstad, Lars Andreas Nilsen og Karete Fjelldalen Lurås.

Forestillingen spilles i Kongsberg Musikkteater, Sølvsalen
12., 13., 14., 19. 20. og 21. februar 2020. Alle dagene starter det kl 19.

«Villanden» av Henrik Ibsen høsten 2019

lagt inn 7. nov. 2019, 05:12 av Mette Martinsen


«Villanden» ble skrevet av Henrik Ibsen i 1882-1883. Kongsberg Teaterlag har sammen med Adam Levine fra Buskerud Teater, øvd inn en moderne tolkning av stykket, i moderne språkdrakt.

«Tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske tar du lykken fra det med det samme.» ...
Det er et menneskelig drama som spilles ut, der idealisme, fanatisme, sannhetskrav og trangen til å bli anerkjent og elsket er sentrale elementer. Hvor langt er det lov å gå i sannhetens tjeneste? Villanden er et av få stykker i Ibsens produksjon der barn er med. Tenåringen Hedvig er en av stykkets hovedpersoner. Hvordan takler barn og ungdom krav og problemer fra de voksnes verden?

Ibsen er evig aktuell, unn deg en klassiker!


Regi: Adam Levine
Skuespillere:
Kenneth Flatin, Morten Jahr, Tommy Johansen, Knut Kolberg, Lise-Beate Ramberg, Stein Oddvar Rasmussen, Trond Magne Sandvik, Isabel SlaaenArnfinn SørensenEmma Tomlinson, Kjersti Vanessa Weeden

Forestillingen varer ca. 2 timer 50 min. inkl. pause.


Forestillingene spilles i Kongsberg Musikkteater. Alle dager fra kl. 19.00Foto: Knut Erik Reisjå.

I samarbeid med:

Buskerud Teater PK Eiendom AS

Våren 2019 - krimkomedien «Skulle det dukke opp flere lik, er det bare å ringe....»

lagt inn 16. aug. 2019, 00:23 av Stein Oddvar Rasmussen   [ oppdatert 16. aug. 2019, 00:24 ]
Rengjører Lily Piper finner sin arbeidsgiver liggende sten død på kontoret med en kniv i ryggen. Politiet blir tilkalt, og overbetjent Baxter får saken, til tross for sterk influensa. Men da han ankommer åstedet er liket vekk, og direktøren dukker opp, høyst levende. Uforståelig. Og saken blir ikke bedre når det dukker opp et nytt lik i parken like ved. Lily bestemmer seg for å nøste videre i saken.

Det er duket for forviklinger og krimgåter. Og vi lover utradisjonell etterforskning og god gymnastikk for lattermusklene.

Skuespillere: Kari-Anne Eig Akervold, Tommy Johansen, Kjersti Vanessa Weeden, Knut Kolberg, Fredrik Røer Andersson, Åshild Grande-Berg, Anine Bøe Johnsen og Unni Bjertnes.
Regi: Morten Løvdal.  Regiassistent: Arve Fretheim.  Produsent: Diane Hansen


«Lystige koner i Windsor» av William Shakespeare

lagt inn 24. apr. 2019, 00:29 av Mette Martinsen   [ oppdatert 16. aug. 2019, 00:25 av Stein Oddvar Rasmussen ]

Våren 2018 spilte vi Shakespeare i Musikkteatret, flankert av de lokale rockeheltene «A Tribute To Stones».

Let's spend the night together!
Skuespillere: Ellinor Berge, Fredrik Røer Andersson, Iris Skjolde Helmeriksen, Isabel Slaaen, Karete Fjelldalen Lurås, Kjersti Vanessa Weeden, Knut Kolberg, Linnèa Englund, Martin Svendsen, Morten Løvdal, Nina Søia, Ole Magnus Olsen Hegge, Randi Hasslan, Siv Husebø Skjolde, Stein Oddvar Rasmussen, Thorbjørn Save, Tobias Kiste Mømb, Tommy Johansen.

Regi: Stein O. Rasmussen og Arve Fretheim.
Årets krimteater heter «Mord i kulissene»

lagt inn 9. nov. 2018, 02:46 av Mette Martinsen

Også i år deltar Kongsberg Teaterlag på Kongsberg Krim med et nytt «mord til maten-stykke, i samarbeid med Gyldenløve hotell.

Gyldenløve Hotell tirsdag 23.10, onsdag 24.10, torsdag 25.10 , fredag 26.10  og lørdag 27.10  kl. 19.00. Spilles også fredag 19.10, lørdag 20.10 og mandag 22.10.

Mens du nyter en velsmakende tre retters middag, kan du være med på å finne løsningen på en mordgåte.

Skuespillere fra Kongsberg Teaterlag: Nina Søia, Unni Bjertnes, Mari Evjen Jørstad, Thorbjørn Save, Kenneth Flatin og Tommy Johansen.
Manus og regi: Arve Fretheim.

Reservering av billetter: Gyldenløve Hotell: gyldenlove@bestwestern.no eller tlf. 32 86 58 00.
Kun få billetter igjen.

Forlaget Askedal innbyr til stor lanseringsfest med sjampanje og tre retters meny på Gyldenløve hotell på Kongsberg. Her blir det en glimrende anledning til å bli bedre kjent med Kongsbergs egen krimdronning Rebekka Strømmes nyeste krimroman. Anmeldelsene har allerede kommet inn og kritikerne er samstemte om at dette er en av hennes aller beste romaner. «Nytt mesterverk fra forfatteren av fjorårets megasuksess «Mord, sa du?« Vi er stolte av å ha en slik verdensstjerne iblant oss. Kongsberg Krim er også svært fornøyd med at lanseringen av Rebekka Strømmes nyeste roman er lagt til vårt 15årsjubileum.

Vi er spente på hva som er intrigen denne gangen. Vi har hørt rykter om at romanen tar for seg lokale forhold, og at handlingen faktisk foregår på Gyldenløve hotell. Selvsagt er vi også uhyre spente på hva som egentlig skjuler seg bak tittelen «Mord i kulissene».
Her er det duket for spenning i mesterklassen.

«Tyven, Tyven» – en komedie av Dario Fo

lagt inn 14. des. 2017, 08:55 av Stein Oddvar Rasmussen   [ oppdatert 14. des. 2017, 09:01 ]

På Energimølla i november 2017!

En tyv bryter seg inn i en fasjonabel leilighet full av verdisaker. Han begynner å fylle sekken, men så ringer telefonen.

Vi har gleden av å presentere en rendyrket italiensk farse i høyt tempo. Komikk, forviklinger og svikefulle kvinner og menn er stikkord for denne forestillingen. Vi garanterer trim for lattermusklene!

Forestillingen starter kl 19, og varer ca. 1 time. Dørene åpner kl. 18.30, og det blir mulighet til å kjøpe forfriskninger i baren før stykket begynner.«Mord sa du?» – et krimdrama i fire akter

lagt inn 11. sep. 2017, 12:54 av Stein Oddvar Rasmussen   [ oppdatert 5. nov. 2017, 13:24 av Mette Martinsen ]

Gyldenløve Hotell tirsdag 24.10, onsdag 25.10, torsdag 26.10 , fredag 27.10  og lørdag 28.10  kl. 19.00.
Spilles også fredag 20.10, lørdag 21.10 og mandag 23.10.

Mens du nyter en velsmakende tre retters middag, kan du være med på å finne løsningen på en mordgåte.
Skuespillere fra Kongsberg Teaterlag: Thorbjørn Save, Kenneth Flatin, Svein Lurås, Unni Bjertnes, Mona Botner Nilsen og Mari Evjen Jørstad.
Manus og regi: Arve Fretheim.

Reservering av billetter kr. 675: Gyldenløve Hotell: gyldenlove@bestwestern.no eller tlf. 32 86 58 00.
Kun få billetter igjen.

Vi befinner oss i Kongsberg en gang på 1950-tallet. Kongsberg kirkes kammerkor er samlet hjemme hos direktør Jørgen Hegre og hans hustru Alice. De skal øve på framføringen av en sang når industriministeren kommer for å åpne en ny avdeling på Hegres dynamittfabrikk dagen etter. Samtidig venter ekteparet besøk av deres eneste sønn, Kristoffer, som har vært innlagt på psykiatrisk sykehus.
Det skal vise seg at kvelden blir noe helt annet enn en hyggelig korøvelse og velkomst for sønnen, når det gradvis avdekkes at fortiden skjuler svært tragiske hendelser.

Våren 2017: Beksvart komedie

lagt inn 6. jun. 2017, 01:58 av Mette Martinsen   [ oppdatert 5. nov. 2017, 13:28 ]

Denne komedien av ypperste britiske klasse, presenteres for gamle og nye publikummere i Sølvsalen på Krona syv kvelder.

Den unge kunstneren Brindsley Miller og hans forlovede Carol Melkett har gjort leiligheten hans klar til celebert besøk av en kunstelskende millionær og Brindsleys kommende svigerfar. Alt er på plass, møbler er lånt hos naboen og hans siste kunstverk er plassert midt i stuen. Da går strømmen og alt blir mørkt...

Skuespillere:  Thorbjørn Save - Tommy Johansen - Rune Langaard - Julie Duangyai - Astrid Varpe - Kjersti Vanessa Weeden - Fredrik Røer Andersson - Tobias Kiste Mømb.
Regi: Adam Levine (Buskerud Teater) / Ketil Kolstad.

Froskeprinsessen kvekker igjen

lagt inn 31. des. 2016, 07:16 av Stein Oddvar Rasmussen   [ oppdatert 5. nov. 2017, 13:28 av Mette Martinsen ]

Velkommen til familieforestilling i Sølvsalen!

Kongsberg Teaterlag er i full gang med å øve inn en helt ny versjon av familieforestillingen «Froskeprinsessen», som gikk for fulle hus i 2011. To helger i november spilles det populære stykket i Sølvsalen på Musikkteatret i Krona.

Vi møter prinser, prinsesser, en dronning og en frosk…..  Prinsene skal gifte seg med prinsessene – men hvem er det som vil gifte seg med en frosk? 

Kom til oss og la våre gjøglere ta dere med til et eventyrland fullt av farer, spennende prøvelser, moro og abligøyer i en leken historie som også rommer ettertanke. Bueskyting, giftemål, sang, dans, alt som hører med til et skikkelig eventyr. Passer for barn i alle aldere fra 4-5 år og oppover.

På rollelista finner vi Astrid Varpe, Kenneth Flatin, Christopher Rygh, Julie Renée Duangyai, Njål Vigleik Johnsen, Georgia Grace Crawley, Ellinor Berge, Nina Søia, Kjersti Vanessa Weeden, Randi Hasslan og Siv Husebø Skjolde.

Stykket er skrevet av den canadiske improvisasjonsteaterguruen Keith Johnstone og oversatt til norsk av Stein O. Rasmussen, som også har regien på forestillingen.


Krimteater og en treretters middag

lagt inn 13. okt. 2016, 04:00 av Mette Martinsen   [ oppdatert 5. nov. 2017, 13:24 ]

«Hva skjedde egentlig med Marianne?» - en kriminalgåte i fire akter

Kongsberg Krim, Kongsberg Teaterlag og Gyldenløve Hotell  ønsker velkommen til forestillingen «Hva skjedde egentlig med Marianne?». Det er tredje gangen vi prøver dette konseptet, som i all ubeskjedenhet har slått godt an. Teater, mord og mat for åpen scene. Her kan alt skje.

Vi befinner oss innledningsvis i avdøde Peder Kjærs hytte på Blefjell, hvor fem av hans etterkommere er samlet. Ingen vet hvorfor de er samlet her. Kan det være noe med arven å gjøre?  Eller er det ganske andre ting som ligger bak?  I alle fall ligger det an til avsløringer og konflikter, og samholdet i familien er kanskje ikke så godt som noen hadde trodd?  

Forestillingen består av fire nervepirrende akter ispedd tre retters velsmakende middag.  Og publikum blir invitert til å selv å leke detektiv i beste Hercule Poirot-stil. Så vær velkommen til både god fornøyelse og fordøyelse.

I rollene:
Preben Kjær, eks- politiførstebetjent: Stein O. Rasmussen

Vigdis Kjær, sekretær:                    Mari Evjen Jørstad
Renate Hoff, bibliotekar:                 Unni Bjertnes

Bernhard Hoff, aksjemegler:            Tommy Johansen

Sylvia Kjær, filmregissør:                Mona Botner Nilsen

Manus etter en svensk idé:             Arve Fretheim


NB! ALLE FORESTILLINGENE ER UTSOLGT.

Spilledatoer:  tirsdag 25. oktober, onsdag 26. oktober, torsdag 27. oktober (utsolgt), fredag 28. oktober og lørdag 29. oktober 2016.
Alle dager kl. 19.

Billetter à kr 650,- inkluderer 3-retters middag og teaterforestilling, reserveres på epost til gyldenlove@bestwestern.no eller tlf. 32 86 58 00.1-10 of 33